Varga István Jézus Krisztus evangéliumának szolgálója
Főoldal Rendezvényeink Gyógyulás Webshop Rólunk Letöltés
TÉMAKÖRÖK
Videók
Tanítások
Csodák
Bizonyságok
Imakérés
Szolgálati eszközök
Partnerkapcsolat
KÖNYVLETÖLTÉS
Töltsed le ingyen!
Varga István e-book
Ha, szeretnéd letölteni ingyenes könyveinket, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot!
  Keresztnév:

*
  E-mail:

*
  Megye vagy ország:

*
(*A csillaggal jelölt rész kitöltése kötelező!)
Az adataidat különösen nagy gonddal kezeljük, az semmilyen okból, nem juthat harmadik személy kezébe!

A szolgálatról


Ezt a Weblapot, azért készítettem
, hogy az evangélium üzenetével még több embert nyerjek meg Jézus Krisztus számára. Elveszetteket, a betegeket a bajban lévőket, hogy a legyőzöttségből a győzelemre, a sátán fogságából, Isten Királyságába jussanak.

Nézd meg a videót !
Jézus Krisztus

Lejátszáshoz az „Adobe Flash Player" szükséges, letölthető itt !

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player
Több mint 15 éve születtem újjá, egy pünkösd, vasárnap, a Krisztus Szeretete Egyház alkalmán, összejövetelén, Jim Sanders pásztor szolgálatában. Azóta is ebben az egyházban, Jim Sanders pásztor szolgálatán belül, szolgálom az Úr Jézus Krisztust és hirdetem az Ő evangéliumát.

A szolgálat által, emberek ezrei fogadták el Jézus Krisztust megváltójuknak  és tapasztalhatták meg az Ő gyógyító erejét és csodáit.

Sánták, bénák, süketek, vakok, rákos betegek és mindenféle függőségben (alkohol, kábítószer) szenvedő emberek kaptak gyógyulást Magyarországon és a környező országokban, Szlovákiában, Romániában, Szerbiában, Szlovéniában Csehországban.
 
Soha nem terveztem, hogy prédikálni fogok és Isten Igéjét fogom hirdetni. Azonban, Isten ezt, másképen tervezte. Elég hosszú idő telt el, míg megadtam magam az Ő akaratának.  „Mert akit az Isten küldött, az Isten beszédeit szólja; mivelhogy neki az Isten nem mérték szerint adja a Szellemet.” (János 3/34)

Láttam sok elveszett, elesett, beteg és egyéb más problémákkal küszködő ember életét, akik még sosem hallották az evangéliumot, a jó hírt.

Nekik segítségre van szükségük és azoknak is akik azt hiszik, hogy minden rendben van körülöttük. Vagyis mindenkinek szüksége van, hogy hallja az evangélium örömüzenetét és üdvözüljön, mert különben hiábavaló minden ember élete, ha a legvégén a pokolba kerül. Jézus Krisztus nélkül egy ember sem szabad és az élete sem teljes.

Nem magamat kívánom népszerűsíteni és magamat prédikálni  „Mert nem magunkat prédikáljuk, hanem az Úr Jézus Krisztust;magunkat pedig, mint a ti szolgáitokat, a Jézusért.” (II.Kor.4/5) Én nem vagyok tökéletes, mint, ahogy a kritikusaim sem, azonban ismerek egy tökéletest, Őt hirdetem, hogy Őt kövessétek és szabaddá fog tenni benneteket. Ebben a munkában használ engem a tökéletlent az egyetlen tökéletes, élő Jézus Krisztus, akit 15 éve prédikálok. 

Kezdetben a dicsőítő szolgálatban Jim Sanders pásztor, evangelizációs összejövetelein szolgáltam, igen nagy gyakorisággal, melyet alkalmanként, napjainkban is nagy örömmel végzek, illetve az egyházon belül, más pásztorok szolgálatát segítettem, mint dicsőítő szolgálat, szinte napi rendszerességgel.

Ez az időszak kb. 2,5 évig tartott, mikor az Úr komolyan foglalkozott velem, hogy lépjek ki az igehirdetés szolgálatába. Hosszabb belső vívódás után, azt a vezetést vettem, hogy Szlovákiában Párkány (Stúrovo) városában kezdjek pásztori munkát végezni.

Jim Sanders pásztor indította az első két alkalmat, majd a harmadik alkalommal azt mondta, hogy továbbiakban én fogok szolgálni.

Az harmadik alkalmon 120-130 fő volt jelen nem fértünk el a kis teremben. Attól kezdve küldte az Úr, az embereket, heti rendszerességgel, 300-400 személy is ellátogatott az összejövetelekre.

Növekedtünk, az emberek százával fogadták az evangéliumot és adták át az életüket az Úr Jézus Krisztusnak. Gyógyultak az emberek az Úr ereje által, csodák történtek az emberek szabaddá váltak.

Híre ment a környező településeken is a történéséknek, ahonnan egyre többen látogattak el az alkalmakra, ezért sok meghívást kaptunk a környező falvakba, ahová gyakran elmentünk szolgálni, evangelizálni.

Egy igazi evangelizációs munka vette kezdetét, sok helyen alakult gyülekezet és gyakran 6-7 helyen is rendszeres pásztori munkát végeztem. Ahogy kinövekedett a pásztor, már újabb gyülekezeteket indítottunk más településeken. Mindezt világi munka mellett végeztem, a munkaidő után.

Az Úr szólt hozzám, hogy hagyjak abba minden világi munkát, vállalkozást, hogy teljes időbe Neki szolgáljak és Ő gondoskodni fog, az én ellátásomról.

A kezdet nem volt egyszerű, Istennek sok csodát kellett tenni, anyagi téren, amíg megtanultam, teljesen Őbenne bízni.

Sok ostoba dolgot tetem, ami igen nehéz anyagi helyzetbe hozott, a semmitől is kevesebbem volt akkor és még ehhez, egy öreg autó is.

De az Úr csodálatos, mert akkor is és ma is, betölti minden szükségemet az Ő dicsőséges gazdagsága szerint. Azóta mindennap, az Ő áldásában élek és járok, illetve napról napra, növekedek Őbenne.

Az Úr és Jim pásztor biztatására, abbahagytam a gyülekezetek pásztorlását és teljes erővel az evangelizációs szolgálat vette kezdetét, miután Romániába küldött, az ottani szolgálatokat segíteni , illetve újabb gyülekezeteket indítani.

Hálát adok az Úrnak, hogy részese lehettem ennek a munkának, láthattam, hogy az Ő ereje hogyan mozdul , népek és nemzetek életében. Ott is megindult egy dinamikus növekedés, ami mind a mai napig tart.

Ez a szolgálat, azóta is folyik, Magyarországon és az említett országokban is, az Úr Jézus Krisztus dicsősségére.

Hiszem, hogy emberek ezreit fogom elérni, az Úr segítségével a világhálón keresztül és tudok szolgálni feléjük, hogy kimenekedjenek a sátán fogságából és Isten Királyságába kerüljenek, hogy részesei legyenek annak a gyönyörűséges, győztes életnek, amit a mi Urunk, Jézus Krisztus megszerzett minden ember számára.

Ha te is részese szeretnél lenni Jézus Krisztus munkájának, iratkozz fel a hírlevelemre, ajánld barátaidnak, ismerőseidnek az oldalt, hogy minél több emberhez jusson el az evangélium.

 „És aki arat, jutalmat nyer, és az örök életre gyümölcsöt gyűjt; hogy mind a vető, mind az arató együtt örvendezzen.”
(János 4/36)

Töltsed le ingyen!
ebook
  Keresztnév:

*
  E-mail:

*
  Megye vagy ország:

*
(*A csillaggal jelölt rész kitöltése kötelező!)„Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról,
és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt
a halálból, üdvözülsz.
Mert szívvel hiszünk a megigazulásra,
szájjal teszünk pedig vallás az üdvösségre….
Mert mindenki, aki segítségül hívja az
Úr nevét, megtartatik. ”
 (Róm 10/ 9-10-13)


Mondd el ezt a megvallást hangosan!

Hiszem, hogy Jézus Istennek Fia.
Hiszem, hogy Jézus meghalt az én bűneimért.
Hiszem, hogy Jézus feltámadt a halálból az én
megigazulásomért.

Kérlek Jézus, jöjj a szívembe !
Legyél az életem Ura, Megváltója és Gyógyítója!
Jézus, Te vagy az én Uram, Megváltóm és Gyógyítóm.
Köszönöm, Úr Jézus, az örök életemet és a szent véredet!

Ámen.

AJÁNLÓ
Ez a könyv a helyes célok meghatározásáról szól, nem csak szolgálóknak, hanem mindenkinek. Segíteni fog öszhangba hozni, Isten céljait, a te céljaiddal, ami a sikeres, áldott élet alapja.
Tervek, célok, törekvések

Tervek célok törekvések

A tartalomból:

"Elkezdtem látni, hogyan szövögetik az emberek a saját terveiket. Gondolatok suhantak át az elmémen, amint szemléltem az emberi terveket: jónak látszottak — talán teljesen igeiek is , de nem Isten tervei voltak. Az emberi tervekkel szemben láttam Isten tervét is.
Az Úr így szólt hozzám: — Megáldom az én népemet, amennyire csak tudom. De annak, hogy Isten mozdulása, a Szellem áradásának a mélysége és a Szent Szellem megnyilvánulásainak a teljessége ma nincs jelen a földön, az az oka, hogy az emberek nem fordítanak időt arra, hogy halljanak Tőlem. És arra sem, hogy kövessék az én tervemet, amit kijelentettem az Írásokban."Ez a könyv, leginkább azoknak nyújt nagy segítséget és ismeretet, akiket az Úr elhívott valamilyen szolgálatra. 

A szolgálati ajándékok
A szolgálati ajándékok

Ajánlás:

Természetesen elhívása mindenkinek van, hogy tevékenykedjen a Krisztus Testében a gyülekezetben, hogy építse Isten Királyságát.

Nagy a káosz ezen a területen is, az egyházakban. Ez a könyv, nem a te elképzelésed alapján, hanem Isten Igéjének a világosságában teszi helyére a dolgokat a szolgálatok körül.

JEGYZET
Miért?

Az elmúlt években sok szolgálatot láttam sikerre jutni, majd elbukni.

Akiket Isten egykor hatalmasan használt , már semmit nem hallani róluk és nincsenek a szolgálatban.

Sajnálatos és fájdalmas dolog látni ezt, amikor nagyon értékes emberek kudarcot vallanak.

Nagyon sokat gondolkodtam ezen és elhatároztam, hogy nem hagyom soha, hogy ez velem megtörténjen. Nem hagyom el soha azt a helyet, melyet az Atya rendelt a számomra, mert  ezt, semmilyen ok nem indokolhatja.  

Ha nem vagy az Istentől elrendelt helyeden, nem lesz ott az Ő ellátása sem. Ezért a sátán mindent elkövet, hogy kimozdítson a helyedről, ugyanis így tud tönkretenni, legyőzni.

Az okokról szeretnék néhány szót említeni, a teljesség igénye nélkül.

Sokat hallunk arról, hogy mit és hogyan tegyünk,a szolgálatban, ami természetesen nagyon fontos, de ha a miért -ről  nincs megértés, az a kudarchoz vezet.

Mit értek ezalatt? Miért teszed és mi a célod a szolgálattal?  A helyes indíték és motiváció, hozzáállás, azaz milyen céllal teszed, amit teszel?

Ugyanis, lehet jó dolgokat tenni, rossz indítékkal. Sokan, saját földi királyságot,  karriert  akartak építeni, elismertséget szerezni, másokon uralkodni. Többeket a mamon, a pénz szeretete kerített a hatalmába.

Van akit, a pénz hiánya távolított el a szolgálatból, vagy többen más helyét irigyelve, nem azt tették, amire az elhívást kapták.

Sorolhatnám az okokat, de a valódi ok, a helyes, Isten szerinti cél meghatározás hiányának a következménye. Ez a kudarc, legfőbb oka, minden esetben. Rossz indíték, amit Isten, nem tud megáldani.

Nézzük mi Isten célja, mi az, ami a legnagyobb érték az Ő számára?. A pénz, az arany, az ezüst, a gazdagság? Nem, mert ez neki mind megvan és csak a szavába került, hogy meglegyen.

A válasz egyértelmű. Az, amiért a legdrágább árat fizette, az ember.

Ha Istennek ez a célja és ezt a célját, rajtad keresztül tudja megvalósítani, akkor mi kell, hogy legyen a te célod?

Az, ami az Övé, hogy az embert, a legfőbb értéket megszerezze, a szolgálatodon keresztül, az Ő királyságába.

Kérdés. Nagyobb-e számodra is ez a cél, mint a te egyéni vágyaid. Nagyobb-e, ez a cél a te szolgálatodban, mint a pénz, karrier, befolyás és egyéb veszendő holmi.

Ezért a célért, az Atya céljáért, hajlandóak vagyunk-e, letenni és háttérbe szorítani mindent? A sértéseket, bántásokat és üldözést, amit el kell szenvedned.

Ez a sikeres szolgálat, legfőbb kulcsa.

Még akkor is, amikor hibázunk, amikor sérelmek érnek, ha jó az indíték, akkor hajlandó leszel megbocsájtani, kiigazítani, megalázni és alárendelni magad Isten céljának.

„Csináld most, csináld azzal, amid van és Isten adni fog, jobb eszközöket is!”  

Ez mottó nekem sokat segített.

A hit midig „most” van. Ha nem szolgálsz Istennek azzal, amid most van, akkor abból sem fogsz, amid lesz.

Ha, azt sem használod az Ő céljaira, amivel most rendelkezel, akkor miért adna neked többet? Gondolkozz ezen!

Ha az Ő céljait szolgálod, számíthatsz, hogy igen gazdagon tölti ki rád, minden áldását.
 
Isten mindenkit elrendelt a szolgálatba és mindenkinek meg van a maga helye, nem kell, hogy más helyére törekedj, nem kell, hogy irigyeld mások sikereit a szolgálatban, sőt azon kell munkálkodnunk, hogy mindenki szolgálata (amire az Úr elhívta) sikeres legyen.

Nekem nincs konkurenciám a szolgálatban, csak munkatársam, mert nem a magam királyságát, hanem Isten országát szolgálom.

Ha a másik szolgáló is azt teszi, segíteni kell őt benne, mert az ő jutalma a te jutalmad is lesz. Lehet, hogy nem az emberektől, de az Atyától biztosan.

Nekem legalább is ez a legfontosabb. Már itt a földön jó aratásom lesz, ha jó magokat, fogok elvetni.

Ha helyes a célod, akkor nincs viszálykodás, ami annyi gyülekezetet és szolgálatot megtizedelt, vagy teljesen tönkretett, a „ki a nagyobb közöttünk” játék.

Régi trükkje ez az ördögnek, ne dőlj be neki!

Már az első tanítványok is bedőltek ennek.

Jézustól senki sem nagyobb. Ő megmosta a tanítványok lábát és íme a Jézus szavai:

„Jézus pedig magához szólítván őket, monda nékik: Tudjátok, hogy azok, akik a pogányok között fejedelmeknek számítanak, uralkodnak felettük, és az õ nagyjaik hatalmaskodnak rajtuk.

De nem így lesz közöttetek; hanem aki nagy akar lenni közöttetek, az legyen a ti szolgátok; ….
És aki közületek első akar lenni,mindenkinek szolgája legyen:….
Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy Õ szolgáljon, és adja
az Õ életét váltságul sokakért.” (Márk,10/43-45)

Azért imádkozom, hogy az Úr adjon erőt mindanyiunknak, a helyes Isteni cél meglátására és megőrzésére.

(Varga István)

| Főoldal | Alkalmak helye | Gyógyulás | Webshop | Rólunk | Videók | Tanítások | Csodák | Bizonyságok | Pokol | Menny | Egyéb | Szolgálati eszközök | Partnerkapcsolat
© Varga István minden jog fenntartva !